onsdag 12 augusti 2009

DM 10 000 meter på Nösnäsvallen 2009

Egentligen var det tänkt att Erik Framme och jag skulle köra ett långt tröskelpass på tisdagen men 10 000 meterslopp på Nösnäsvallen som varit hans ungdoms "lekplats" lockade mer denna gång och jag är ju inte sen att säga ja till tävlingar så så fick det bli denna vecka.

Denna gång var det faktiskt hyfsad klass på startfältet till skillnad från i fjol då jag sprang in på 35.13 och vann med 2 minuter.

2009 års upplaga vanns av Johan Hellman på 33.27 vilket var starkt gjort i sin ensamhet hela vägen. För egen del var loppet även för mig ett sololopp med varvtider mellan 1.21 till 1.23 på i princip alla varv och en sluttid på 34.15 vilket antagligen var en bit ifrån min max kapacitet fast denna dag med lopp och cykling i benen de senaste dagen var det lagom snabbt.
Ny möjlighet till 10 000 meter lopp är 2:e (Alingsås) och 17:e september (Göteborg).